Functies aanpassen en motivatie





Wanneer werknemers aan de slag gaan met zijn eigen functie, komt dat ten goede aan zowel het bedrijfsresultaat als het werkplezier.
Het gaat dan om kleine aanpassingen die een werknemer in zijn werk doet om de functie beter op zijn motivatie en talenten aan te laten sluiten. Dat zijn vaak maar heel kleine zaken, maar die hebben een groot effect op de bevlogenheid en productiviteit. Dat maakt ze bereid om dat ene stapje extra weer te doen.
Geef werknemers de tijd om actief na te denken over de inrichting van hun werk. Daarbij wordt een middenweg gevonden tussen je passief neerleggen bij de vervelende aspecten van je baan, en het wegduwen of afraffelen daarvan.

De grote winnaar is de individuele medewerker: hij gaat immers weer met plezier naar z’n werk. En dus is het ook interessant voor werkgevers. De werkprestatie gaat omhoog en de employability stijgt omdat er van meer competenties gebruik wordt gemaakt.

Soms worden de taken als zo overweldigend ervaren, dat alleen een vermindering ervan helpt. Doen werknemers dat niet, dan kan dat leiden tot bijvoorbeeld burnout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten