Opleiding en training belangrijk


Of een werkgever aantrekkelijk is om voor te werken, hangt voor een deel af van de ontwikkelmogelijkheden. Uit een onderzoek van Unique blijkt dat een groot deel van van de
werkzoekenden ontwikkelingsmogelijkheden als een belangrijke voorwaarde voor goed werkgeverschap noemt. Het liefst volgen mensen een interne of externe training/opleiding. Het inhuren van een coach vinden zij belangrijk en ook een persoonlijk opleidingsbudget wordt door veel werknemers gezien als belangrijk.

Voor werkgevers minstens zo belangrijk als het vinden van nieuwe medewerkers. Door voldoende aandacht te besteden aan het binden en boeien van medewerkers, houd je talenten langere tijd aan boord.

Naast ontwikkelingskansen zijn sfeer/cultuur, arbeidsvoorwaarden en de inhoud van de functie belangrijk. Voor veel werkgevers is dit wel iets om serieus mee te nemen in het HRM beleid. Het bieden van training en scholing is een goedkope mogelijkheid om medewerkers aan het bedrijf te binden. Het is in ieder geval goedkoper dan werven, selecteren en inwerken (en hopen dat de juiste medewerkers is geselecteerd) Daarnaast profiteert een werkgever van de scholing van medewerkers doordat productiviteit en kwaliteit verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten