Einde nul uren contract?



Nul-urencontracten moeten zo snel mogelijk tot het verleden gaan behoren. De flexibele contracten werken uitwassen in de hand.
Een coalitie van werkgevers, werknemers en de uitzendbranche is het daarover eens, meldden de organisaties donderdag.
De werkgeversorganisatie AWVN, vakbond CNV, detacheerders en de uitzendbranche vinden dat de positie van flexwerkers moet worden versterkt.
Zo zouden ze net als andere werknemers op zijn minst pensioenopbouw en sociale zekerheden moeten hebben. Ook kunnen ze nu nog op ieder moment op straat worden gezet en ontbreekt het aan scholing en investeringen in de werknemers.
De oproep is opvallend omdat werkgevers, de payroll- en uitzendbranche profijt kunnen hebben van de verregaande flexibiliteit. Maar volgens CNV-voorzitter Jaap Smit waren ook zij het er meteen over eens dat de flexbranche 'duurzamer' moet.
Smit noemt de werknemers met een nul-urencontract de prijsvechters en wegwerpartikelen van de arbeidsmarkt. ''Je dumpt ze als je ze niet meer nodig hebt.'' Volgens de CNV-voorzitter is een alternatief een tijdelijk contract dat wel rechten, duidelijkheid en continuïteit geeft.
bron ANP.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten